{{include.title}}

Xwift kiest voor de innovatieve eMobility oplossingen van DKV Mobility
Zwei Männer an einem Verladehof.

DKV Mobility, toonaangevend Europees B2B-platform voor betaaloplossingen onderweg, en transportbedrijf Xwift uit Nazareth werken al 15 jaar samen. Vandaag levert DKV Mobility meer dan 400 tankkaarten en meer dan 200 tolboxen aan het alsmaar groeiende Xwift. Doordat Xwift nu ook de kaart trekt van de duurzaamheid en een alsmaar groenere koers vaart, wordt de bestaande samenwerking uitgebreid met de levering en installatie van wallboxen bij medewerkers thuis.

Kiezen voor het gemak en de ontzorging van een betrouwbare totaalleverancier

Het ambitieuze Xwift bestaat 15 jaar en kent sinds zijn bestaan een fenomenale groei, van 7 werknemers in 2007 naar een 500-tal in 2024. Om die groei in goede banen te leiden, konden ze van bij het begin rekenen op de ervaring en expertise van DKV Mobility, dat zelf kan terugvallen op een groeihistorie van meer dan 90 jaar.

Tom Muys, director fleet & projects bij Xwift: “Als pan-Europees one-stop-shop in de transportsector is een groot en betrouwbaar netwerk belangrijk. Dat is ook meteen dé reden waarom we sinds dag één samenwerken met DKV Mobility. Met hun betaalkaarten en tolboxen ondersteunen ze al jaren onze business en nemen ze ons heel wat administratief werk uit handen. Alle kosten komen bijeen op een factuur waardoor we kosten snel en gemakkelijk aan diverse voertuigen kunnen toewijzen. Ook wat de wallboxen betreft, is er de simpele afrekening. Hierbij factureert DKV Mobility Xwift voor de thuis-geladen stroom en keert dit rechtstreeks aan de medewerker uit. Wij hoeven hier verder geen enkele administratieve taak uit te voeren, want het facturatieproces gebeurt volledig automatisch.”

Transportbedrijf Xwift draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en dat uit zich in een groot aantal inspanningen op vlak van veiligheid en het milieu. Met hun ijverige doelstelling om vanaf 2028 alleen maar FEV’s (Full Electric Vehicles) in de bedrijfswagenvloot te hebben, zijn ze nu al bezig met de transitie van de vloot. Het is in die optiek dat Xwift en DKV Mobility nu ook een samenwerking hebben opgestart voor de levering en installatie van wallboxen bij medewerkers thuis.

Bas Bullens, Head of eMobilty Benelux bij DKV Mobility: “Het is dankzij ons hecht partnership en de grote klantentevredenheid door de jaren heen dat Xwift ervoor heeft gekozen om in te tekenen op onze innovatieve eMobility oplossingen. We werken hiervoor samen met onze trouwe partner Blue Current, fabrikant van laadpunten en software voor elektrische auto’s. Dankzij die samenwerking kan DKV Mobility aan Xwift slimme laadpalen leveren zodat medewerkers het capaciteitstarief volledig zelf onder controle houden. Het doel is om de pieken in het stroomverbruik af te vlakken. Doordat de pieken lager zullen zijn, zullen ook de kosten als gevolg van het capaciteitstarief beperkt blijven. En dat is een win-win voor het bedrijf én de medewerker.”

Arnoud Fontein, Directeur bij Blue Current: “Dankzij de slimme laadpalen van Blue Current behouden verbruikers de volledige controle over hun laadvermogen. Daarom is het belangrijk dat er duurzaam wordt geladen, en dit op de juiste momenten. Klanten kunnen bijvoorbeeld het maximum verbruik lager instellen via de handige app en dus gevoelig besparen op de laadkosten. Geeft de verbruiker aan dat hij onder dat capaciteitstarief wil blijven, dan gaat de laadsnelheid aanzienlijk omlaag, maar worden de kosten wel gedrukt. Het hangt dus eigenlijk af van het soort verbruik. Wie minder rijdt, kan zijn verbruik perfect doseren en dus minder betalen. Wie heel veel rijdt en snel wil laden, zal die meerkost ook graag betalen.”

De slimme wallboxen zijn, in lijn met de innovatieve oplossing voor het capaciteitstarief, eveneens voorzien van de unieke technologie ‘Dynamic Smart Charging’. Deze innovatie monitort continu de beschikbare stroom en past de stroomafgifte daarop aan. Hierdoor voorkomt de software dat het stroomnet overbelast wordt, vooral dan op piekmomenten wanneer ook andere grote stroomverbruikers worden ingeschakeld. Deze specifieke functie verzekert verbruikers tegen overbelasting van het energienetwerk. Het grijpt in voordat een kritische grens wordt bereikt. Andersom is het ook zo dat, wanneer er in huis amper stroom wordt verbruikt, de auto meer ampères krijgt en de batterij sneller laadt.

Over Xwift

Transportbedrijf Xwift is in 2007 ontstaan, opgericht door zaakvoerder Pieter Denys, ooit zelf gestart als chauffeur. Xwift is in België van 2007 tem 2023 uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de wereld van het sneltransport & dedicated transport. Om een grotere transportspeler te worden, schakelden ze afgelopen jaar over naar een Buy-and-build strategie met als doel uit te groeien tot één van de top 10 transportbedrijven in België. Zo heeft Xwift het afgelopen overnames gerealiseerd van Demolans Logistics uit Moeskroen, CTS uit Zedelgem, Transport Flinstone/Dimatra uit Desteldonk, J&V Sneltransport uit Wilrijk en Vadesco Logistics uit Lier.

Over Blue Current

Sinds 2017 levert en integreert Blue Current eigen, slimme soft- en hardware - voor zowel zakelijk als thuis - om een snelle en duurzame transitie in gang te zetten naar elektrisch vervoer. Blue Current heeft drie verschillende laadpunten; op de muur of op een paal, mét kabel of zonder kabel, in zijn eentje of meerdere samen. Zo is er voor elk persoon en voor elke situatie een passende laadoplossing. Allemaal even slim en makkelijk te integreren in elk ecosysteem (kantoor app, parkeeroplossing, etc). Het leven op aarde beschermen door de CO2-uitstoot te verminderen is waar ze samen met partners de mouwen voor opstropen. In 2025 is Blue Current klimaat positief. Dat doen ze door lokaal te produceren en altijd te zoeken naar een duurzaam alternatief.

Dirk Heinrichs

Press Spokesman

Mobil +49 172 2497688

dirk.heinrichs@dkv-mobility.com

Julianna Norsam

Manager Corporate Communications

Mobil +49 152 57601328

julianna.norsam@dkv-mobility.com

Carolin Hüppe

Manager Corporate Communications

Mobil +49 174 1856366

carolin.hueppe@dkv-mobility.com