{{include.title}}

Op Reis met de Elektrische Wagen: Een Duurzaam Avontuur
Zwei Männer an einem Verladehof.

Het avontuur roept en wat is er beter dan de weg op gaan met een elektrische wagen? Niet alleen draagt dit bij aan een schonere planeet, maar het biedt ook een unieke en comfortabele rijervaring. Hier zijn enkele tips en voordelen voor jouw volgende reis met een elektrische wagen.

4 Voordelen van Reizen met een Elektrische Wagen

1. Milieuvriendelijk: Door elektrisch te rijden, verminder je de CO2-uitstoot en draag je bij aan een schonere lucht en een gezonder milieu.

2. Lagere energiekosten: Elektriciteit is doorgaans goedkoper dan benzine of diesel, wat betekent dat je bespaart op energiekosten. Met de juiste laadkaart kan je voordelig laden. De DKV app helpt je moeiteloos te navigeren naar de voordelige laadpalen

3. Stille en Comfortabele Rit: Elektrische auto's zijn stil en versnellen smooth naar de gewenste snelheid, wat zorgt voor een rustiger en aangenamere rijervaring.

4. Toegang tot Stedelijke Gebieden: In veel steden zijn er milieuzones waar soms alleen elektrische voertuigen mogen komen, waardoor je eenvoudiger toegang hebt tot deze gebieden.

6 Tips van onze DKV Mobility Expert Bas Bullens voor een Succesvolle Reis

1. Planning is Alles: Zorg ervoor dat je je route plant en op de hoogte bent van de locaties van laadstations. Met de DKV Mobility App heb je niet alleen toegang tot alle diensten van DKV Mobility maar vind je ook, dankzij de krachtige filterfuncties, het juiste DKV Mobility acceptatiepunt. Bovendien kan je gedetailleerde informatie over elk station bekijken en prijzen en laadsnelheden vergelijken. Zo helpt DKV Mobility je niet alleen om kosten te besparen, maar ook om je bestemming sneller te bereiken.

2. Houd rekening met de Actieradius: Wees je bewust van de actieradius van je elektrische wagen en plan je laadstops dienovereenkomstig. Vermijd lange afstanden zonder laadmogelijkheden. Om de batterij zo snel mogelijk te laden, is het belangrijk om onder de 20% van de batterijcapaciteit te zitten, vooraleer je beslist om bij te laden.

3. Laadpassen: Met de DKV Card +Charge (laadkaart) kan je snel en simpel laden bij maar liefst 736.000 publieke laadpunten verspreid over heel Europa! We raden aan om vooral te kijken naar snellaadmogelijkheden op de route, en niet onmiddellijk op zoek te gaan naar een hotel met laadinfrastructuur want dan zou je wel eens bedrogen kunnen uitkomen. Niet alleen is dat aanbod momenteel nog heel beperkt, de kans dat er al een ander staat te laden, is reëel.

4. Optimaliseer je Rijgedrag: Rijd zuinig en maak gebruik van regeneratief remmen om je actieradius te maximaliseren. Het vermijden van hoge snelheden en plotselinge versnellingen kan ook helpen, maar het is ook zeker niet nodig om met 100 km/uur te rijden. Omdat je tegenwoordig met hoge laadsnelheid je accu heel snel weer op niveau hebt.

5. Check restricties: Neem je de boot of ferry? Check dan even tot welke maximum capaciteit van de batterij je mee mag. Sommige veerboten nemen namelijk geen volledig opgeladen elektrische voertuigen mee. In dat geval mogen de accu's tot maximaal 40% van hun capaciteit zijn opgeladen.

6. Vermijd piekmomenten: het spreekt voor zich dat het veel drukker is op de baan en dus ook aan de laadpaal tijdens de rode of zwarte weekends. Probeer die weekends waarbij letterlijk heel Europa onderweg is, toch maar te vermijden.

3 Populaire Routes en Bestemmingen

De Nederlandse Kustlijn: Van Zeeland tot aan de Waddeneilanden, de Nederlandse kust biedt prachtige landschappen en veel laadmogelijkheden.

De Duitse Romantische Strasse: Een schilderachtige route door het zuiden van Duitsland met tal van charmante dorpjes en voldoende laadstations.

De Franse Rivièra: Geniet van het mediterrane klimaat en de luxe van de Franse zuidkust met voldoende laadpunten in steden als Nice en Marseille.

Conclusie

Met de juiste planning en voorbereiding kan een reis met een elektrische wagen een fantastische en duurzame ervaring zijn. Je verkleint je ecologische voetafdruk, geniet van een stille en comfortabele rit en kunt toch alle mooie bestemmingen bereiken die je wilt verkennen. Dus, laad je wagen op en ga op avontuur! Loopt er toch iets fout? Reken op de pechverhelping van DKV Mobility voor onmiddellijke hulp, de klok rond.

We wensen je een fijne reis! You drive, we care.

Dr. Sarah Rötzer

VP Communications & Public Affairs

Tel. +49 2102 5517478

sarah.roetzer@dkv-mobility.com

Carolin Hüppe

Teammanager Newsroom

Mobil +49 174 1856366

carolin.hueppe@dkv-mobility.com