{{include.title}}

Duurzaamheid: Topbeoordeling DKV Mobility nu nog hoger
Zwei Männer an einem Verladehof.

DKV Mobility, toonaangevend Europees B2B-platform voor betaaloplossingen onderweg, is op gebied van duurzaamheid in 2022 nog hoger geklommen op de lijst van hoogste beoordelingen van de vooraanstaande internationale rating agencies Sustainalytics en EcoVadis.

Sustainalytics plaatst DKV Mobility bij de beste 1% van alle 15.000 deelnemende ondernemingen uit alle sectoren. Bij EcoVadis behoorde DKV Mobility in 2022 tot de beste 2% van ruim 100.000 ondernemingen. Dankzij deze beoordeling en de score van zes punten meer dan in het voorgaande beoordelingsjaar (68 van de 100 punten in 2021 tegen 74 van de 100 punten in 2022) is DKV Mobility in 2022 voor de tweede opeenvolgende keer door EcoVadis onderscheiden met de gouden medaille.

“’To drive the transition towards an efficient and sustainable future of mobility’ is niet voor niets onze bedrijfsdoelstelling. Daarom ben ik heel blij dat onze jongste successen op gebied van duurzame mobiliteit ook zijn onderschreven door sterke beoordelingen door gerenommeerde rating agencies op ESG-gebied,“ zegt Marco van Kalleveen, CEO van DKV Mobility.

“Wij zijn trots op deze resultaten en erg verheugd dat we qua prestaties tot de topondernemingen behoren die gedurende 2022 door Sustainalytics en EcoVadis zijn beoordeeld,“ voegt Marc Erkens, Head of Sustainability & New Mobility toe. “Deze ratings benadrukken het robuuste karakter van onze doelstelling en onze ‘Lead in Green‘-ambities en zijn een afspiegeling van de grote vooruitgang die wij met ons ESG-programma hebben gemaakt.“

Sustainalytics, een prominente onafhankelijke onderneming binnen Morningstar, is belast met onderzoek, beoordeling en analyse van de naleving van ESG-duurzaamheidscriteria en bedrijfsbestuur bij meer dan 15.000 ondernemingen, waarmee investeerders uit de hele wereld worden ondersteund bij het ontwikkelen en doorvoeren van een verantwoorde beleggingsstrategie. Sustainalytics beoordeelt de mate waarin een onderneming is blootgesteld aan ESG-risico’s die karakteristiek zijn voor de betreffende sector, en hoe goed die onderneming met die risico’s omgaat.

EcoVadis, opgericht in 2007, is de grootste mondiale aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen van ondernemingen en beschikt over een mondiaal netwerk van meer dan 100.000 beoordeelde ondernemingen in ruim 175 landen en circa 200 sectoren. Beoordeling door EcoVadis richt zich op vier niveaus: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame werving. De meetmethodiek stoelt op internationale duurzaamheidscriteria (Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact, ISO 26000) en wordt gemonitord door een wetenschappelijke commissie bestaande uit supply chain en duurzaamheidsdeskundigen om een betrouwbare duurzaamheidsbeoordeling te kunnen garanderen.

Dr. Sarah Rötzer

VP Communications & Public Affairs

Tel. +49 2102 5517478

sarah.roetzer@dkv-mobility.com

Carolin Hüppe

Teammanager Newsroom

Mobil +49 174 1856366

carolin.hueppe@dkv-mobility.com