{{include.title}}

DKV Mobility biedt klanten nu ook HVO-servicenetwerk voor lage-CO2 diesel
Zwei Männer an einem Verladehof.

DKV Mobility, toonaangevend Europees B2B-platform voor betaaloplossingen onderweg, breidt zijn servicenetwerk voor brandstofalternatieven voortdurend uit. Vanaf nu kunnen klanten van DKV Mobility bij ~ 650 Europese stations (waarvan ~ 50 in Duitsland) met hun DKV Card ook HVO-diesel tanken (lage-CO2 diesel in mengverhoudingen variërend tot HVO100; afhankelijk van de goedkeuringsverklaring van de voertuigfabrikant).

“Met HVO-diesel kunnen onze klanten de CO2-emissies van hun wagenpark met tot wel 90 procent terugbrengen – en ook nog eens zonder hun voertuigen te moeten aanpassen of inruilen,“ zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility. „Daarmee hebben ze een effectief instrument voor verbetering van hun CO2-balans.“

Gehydrogeneerde plantaardige olie (HVO; Hydrogenated Vegetable Oil) is plantaardige olie die via katalytische reactie met waterstof tot koolwaterstof is omgevormd. Mogelijke grondstoffen zijn koolzaad- of palmolie en bijbehorende derivaten of afvalstoffen, of gebruikt frituurvet, zowel dierlijk als plantaardig. Door hun eigenschappen kunnen deze grondstoffen simpel worden teruggewonnen voor het produceren van hernieuwbare HVO-diesel, die bij het behalen van de klimaatdoelen een belangrijke rol zou kunnen gaan spelen. Verbranding van HVO veroorzaakt namelijk minder broeikasemissies zoals kooldioxide (CO2), stikstofoxide (NOx) en (ultra)fijne roetdeeltjes. De mate van emissiereductie hangt af van het type grondstof, de productiemethode en de specifieke HVO-mengverhouding. HVO kan worden toegepast als zuivere brandstof (HVO100) maar ook als additief (zoals HVO20 of 30). HVO is een ideale tussenoplossing voor bestaande wagenparken omdat het (met uitzondering van dichtheid) voldoet aan de DIN-590 dieselnorm en het in de meeste gevallen niet nodig is om bestaande motoren of injectiesystemen aan te passen. Daarom kunnen HVO100 en andere zuivere paraffinebrandstoffen binnen de DIN EN 15940 norm grotendeels zonder bezwaar in recentere dieselmotoren worden gebruikt. In principe is HVO geschikt voor trucks, bestel- en personenauto’s, maar wél op voorwaarde dat de fabrikant van het voertuig een HVO-geschiktheidsverklaring heeft afgegeven.

Dr. Sarah Rötzer

VP Communications & Public Affairs

Tel. +49 2102 5517478

sarah.roetzer@dkv-mobility.com

Carolin Hüppe

Teammanager Newsroom

Mobil +49 174 1856366

carolin.hueppe@dkv-mobility.com