{{include.title}}

Danfoss werkt samen met DKV Mobility voor duurzaam vlootbeheer
Danfoss

DKV Mobility, toonaangevend Europees B2B-platform voor betaaloplossingen onderweg, en Danfoss, wereldwijd vooraanstaand leverancier van duurzame technologieën voor diverse industrieën, werken samen voor duurzaam vlootbeheer. Danfoss spitst zich al jarenlang toe op de ontwikkeling van energiezuinige technologieën om een betere en duurzamere wereld te creëren. Nu werkt het bedrijf samen met DKV Mobility om de eigen vloot zo efficiënt en groen mogelijk te beheren.

Bouwen aan een bestendige toekomst

Bart Verplancke kreeg een jaar geleden de opdracht om de vloot van Danfoss in België zo ecologisch mogelijk te organiseren. Dit alles in lijn met de missie en visie van het bedrijf dat gekend staat voor de ontwikkeling van energiezuinige technologieën voor een betere en duurzamere wereld. Verplancke moest dus niet alleen op zoek naar manieren om de vloot zelf te elektrificeren maar zocht ook een betrouwbare partner zodat medewerkers zowel thuis, onderweg als op kantoor hun wagen probleemloos konden laden.

Bart Verplancke, Office Administrator bij Danfoss: “De keuze voor DKV Mobility werd ons ingefluisterd vanuit Duitsland, waar de collega’s al veel langer en bovendien tot grote tevredenheid samenwerken. DKV Mobility is een pionier op vlak van betaaloplossingen onderweg en hun groot merkonafhankelijk netwerk waaronder de Tesla Superchargers, is een bijzondere troef. We willen natuurlijk dat onze medewerkers snel terug de baan op kunnen, na een laadbeurt. Niet alleen op logistiek maar ook op administratief vlak, is de samenwerking een hele verrijking. Alle kosten komen bijeen op een factuur waardoor we kosten snel en gemakkelijk aan diverse voertuigen kunnen toewijzen.”

Danfoss stelt in België ongeveer 45 medewerkers tewerk, waarvan 25 collega’s dag in dag uit de baan op gaan. De helft hiervan beschikt vandaag over een elektrische wagen. Het is de bedoeling om dit aantal gestaag te doen groeien tot wanneer 100% van de medewerkers elektrisch rijdt. DKV Mobility zal de volledige transitie mee begeleiden.

Lien Drieghe, Accountmanager Fleet bij DKV Mobility: “Elektrische auto's zijn een essentieel onderdeel van milieuvriendelijk vervoer en duurzame mobiliteit. Een betrouwbare servicepartner is belangrijk voor een succesvolle overstap. We zijn fier dat Danfoss voor DKV Mobility heeft gekozen op hun weg naar elektromobiliteit.”

Over Danfoss

Danfoss ontwikkelt technologieën waarmee de wereld van morgen een betere toekomst kan opbouwen. Energiezuinige technologieën stellen slimme maatschappijen en industrieën in staat om een gezonder en comfortabeler klimaat te creëren in gebouwen en woningen, en om met minder afval in meer voedsel te voorzien.

Dr. Sarah Rötzer

VP Communications & Public Affairs

Tel. +49 2102 5517478

sarah.roetzer@dkv-mobility.com

Carolin Hüppe

Teammanager Newsroom

Mobil +49 174 1856366

carolin.hueppe@dkv-mobility.com