{{include.title}}

Automatisch tol afrekenen met DKV Box Europe nu ook in Slowakije
EETS box in truck

Vanaf nu kunnen klanten van DKV Mobility, toonaangevend Europees B2B-platform voor betaaloplossingen onderweg, ook hun Slowaakse tol op voertuigen vanaf 3,5 ton afrekenen met de DKV Box Europe. Tot dusver was afrekenen van Slowaakse tol alleen mogelijk via een eigen oplossing van de Slowaakse tolexploitant.

De DKV Box Europe is via draadloze interface makkelijk te installeren, configureren en updaten. Verder kunnen klanten die al een DKV Box Europe hebben, de afrekenoptie voor Slowaakse tol gewoon online aan de box toevoegen en activeren zonder hun box te hoeven inruilen.

Het Slowaakse tolsysteem en de DKV Box Europe zijn EETS (European Electronic Toll Service) conform. Deze dienst stelt zich ten doel om gebruikers van tolservice toegang te bieden tot het complete Europese tolwegennet met gebruikmaking van slechts één uniforme overeenkomst en één on-board unit van een EETS-aangesloten provider.

“Veel van onze logistieke vervoersklanten rijden op Slowakije in zijn hoedanigheid als centrale logistieke hub voor rechtstreekse verbindingen met de aangrenzende landen en Zuid-Europa. Wanneer ze daarbij voor hun tolafrekening gebruik maken van de DKV Box Europe, kunnen ze aanzienlijk besparen op hun administratie en efficiënter werken. Hun tol wordt immers soepel en automatisch afgerekend met maar één on-board unit, één overeenkomst en één factuur,” zegt Jérôme Lejeune, Managing Director Tol / Restitutieservice bij DKV Mobility.

In totaal dekt de DKV Box Europe hierdoor nu 17 toldiensten in 14 Europese landen, waaronder België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en Zwitserland. Ook de volgende bruggen en tunnels kunnen met de DKV Box Europe worden afgerekend: de Warnow- en Herrentunnel in Duitsland, de Liefkenshoektunnel in België, de Storebæltbrug in Denemarken en de Øresundbrug in Zweden.

Dirk Heinrichs

Press Spokesman

Mobil +49 172 2497688

dirk.heinrichs@dkv-mobility.com

Julianna Norsam

Manager Corporate Communications

Mobil +49 152 57601328

julianna.norsam@dkv-mobility.com

Carolin Hüppe

Manager Corporate Communications

Mobil +49 174 1856366

carolin.hueppe@dkv-mobility.com