Veel oplaadpunten, één prijs
Gestandaardiseerde prijzen voor openbaar opladen
Het standaardtarief verwijst naar een tariefmodel waarbij DKV Mobility een standaardtarief hanteert voor de meeste laadoperatoren. Het DKV standaardtarief maakt onderscheid tussen wisselstroom (AC) en gelijkstroom (DC) en is onderverdeeld in maximaal vier verschillende prijscategorieën: Laag, Standaard, Hoog en Maatwerk.
De standaardprijs geldt voor alle laadstations met DKV-acceptatie in Duitsland.
Landspecifieke gestandaardiseerde tarieven zijn van toepassing op alle laadstations met DKV-acceptatie in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg.
Gebruikers kunnen altijd de laatste prijzen vinden in de DKV Mobility app.
Als klant van DKV Mobility kunt u de DKV Analytics tool in de DKV Cockpit gebruiken om uw kosten in de gaten te houden. Hier kunt u laadgegevens en hun kosten bekijken, evenals alle DKV Mobility transacties en uw wagenpark efficiënt beheren.
Klanten profiteren van de gestandaardiseerde tarieven van DKV dankzij een transparante prijsstructuur die het voor hen gemakkelijker maakt om kosten te budgetteren en te plannen. Ze kunnen ook kosten besparen door zelf hun laadprovider te kiezen. De DKV Mobility app ondersteunt hen met prijsdisplays en de merkfilter.
DKV Mobility berekent de maximaal vier prijscategorieën (laag, standaard, hoog en individueel), die rekening houden met de huidige marktomstandigheden, op basis van de gemiddelde roamingprijzen van de oplaadaanbieders.
DKV Mobility brengt geen verborgen kosten of vergoedingen in rekening. De huidige servicekostenlijst is van toepassing in combinatie met de prijzen die worden gecommuniceerd in de DKV Mobility app.
Afhankelijk van het vroegere laadgedrag van elke klant is het mogelijk dat de omschakeling leidt tot prijsverhogingen of -verlagingen; het is niet mogelijk om een algemene uitspraak te doen.
DKV Mobility zal de eenheidsprijs voortdurend herzien en aanpassen om ervoor te zorgen dat deze eerlijk en concurrerend blijft.
De kWh-prijs is de prijs per kilowattuur (kWh) elektriciteit die wordt gebruikt om een elektrisch voertuig op te laden aan een laadstation.
In sommige landen gelden speciale regels voor belastingen en heffingen voor het opladen van e-voertuigen; de prijzen die DKV Mobility vermeldt, zijn daarom al inclusief elektriciteitsbelasting en -heffingen; excl. btw.
Een fair use-bedrag is een bedrag per minuut dat in rekening wordt gebracht nadat een bepaalde verbindingstijd is verstreken.
Om te voorkomen dat een oplaadpunt onnodig lang geblokkeerd wordt door een elektrische auto en zo het opladen voor andere bestuurders bemoeilijkt, brengen wij - net als veel andere oplaadpuntbeheerders - een fair use fee in rekening.
Deze vergoeding is bedoeld om eerlijkheid bij het oplaadpunt te garanderen en - vooral in stadscentra - de beschikbaarheid van oplaadpunten voor alle elektrische autorijders te verbeteren. Om onnodige kosten te voorkomen, raden we aan om bestuurders van bedrijfsauto's bewust te maken.
Met de DKV Mobility app kun je je huidige laadproces bijhouden en controleren of er al een fair use vergoeding verschuldigd is.
Heeft u al geprobeerd het laadproces te starten met de DKV Mobility-app? Is het laadproces helaas ook niet gelukt bij een ander laadpunt?
Neem dan contact op met onze DKV eMobility-klantenservice of ons noodnummer.
Noodnummer: 00800 365 24 365
eMobility Support: 00800 24 007 365
Om u optimaal te kunnen helpen, hebben wij de volgende informatie nodig:
- Kaartnummer
- Locatie / laadpunt
- Datum / tijd
- Foutomschrijving
Wij werken nauw samen met de verantwoordelijke laadpuntbeheerder om het probleem op te lossen.
Vragen over mislukte oplaadpogingen, facturering en conditionering moeten worden gericht aan de voor u verantwoordelijke klantadviseur. De contactgegevens vindt u op uw DKV-factuur.