DKV APP&GO -
Veel gestelde vragen

person holding mobilephone with DKV App on it

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over DKV APP&GO.

Met APP&GO betaalt u de tankbeurt rechtstreeks aan de pomp of gemakkelijk vanuit uw voertuig. Dit bespaart u een wandeling naar de kassa en u kunt uw reis op een ontspannen manier voortzetten – zonder lange wachttijden of rijen.

Mobiel tanken met DKV APP&GO is supereenvoudig en in 6 stappen uitgelegd:

  1. Vind een geschikt tankstation met de DKV Mobility App
  2. Laat u naar het gekozen tankstation navigeren
  3. Kies het pompnummer waar u bij staat.
  4. Tank zoals gewoonlijk.
  5. Beëindig het tanken door het tankpistool terug in de pomp te hangen en bevestig het tanken in de app.
  6. Rij vervolgens rustig door – u ontvangt de bon gewoon per e-mail.

Als u nog niet geactiveerd bent voor APP&GO, volg dan de verschillende stappen op onze handleidingpagina.

Om DKV APP&GO te kunnen gebruiken, heeft u toegang nodig. Uw wagenparkbeheerder/dispatcher kan dit gratis regelen.

De kaarttoewijzing moet gebeuren in de DKV Cockpit door uw wagenparkbeheerder/dispatcher. Gedetailleerde instructies voor het toewijzen van kaarten vindt u hier.

Om DKV APP&GO te kunnen gebruiken, moet u klant zijn van DKV. U bent nog geen klant? Word hier klant met slechts een paar klikken.

Helaas is DKV APP&GO alleen beschikbaar voor DKVklanten. Wij zijn momenteel alleen actief in de B2B-sector. Als privépersoon kunt u geen gebruik maken van DKV APP&GO.

DKV APP&GO is onze gratis service voor u.

U als gebruiker moet de openstaande brandstofhoeveelheid legitimeren via DKV APP&GO. De veiligheid wordt gegarandeerd door moderne technologieën in uw smartphone, zoals gezichtsherkenning, vingerafdruk of het invoeren van de smartphone-pin. Technisch gezien vertrouwen wij op de hoogste IT-normen om uw betaling te machtigen.

Open de DKV Mobility App. Klik op het DKV APP&GO logo in de kaartweergave. Vervolgens verschijnt het dichtstbijzijnde tankstation waar u de betaling via de app kunt machtigen. Als alternatief kunt u filteren op de machtigingsmethode ‘DKV APP&GO’.

U kunt alle tankstations in de buurt van uw locatie vinden via de filterfunctionaliteit in de DKV Mobility App.

Zodra u de brandstofrekening via smartphone bevestigt, is uw betaling goedgekeurd. Als de betaling is geslaagd, ontvangt de kassamedewerker een betalingsbevestiging. De brandstofpomp is dan vrijgegeven voor de volgende tankbeurt.

In geval van een technisch probleem leidt de app u stap voor stap naar een passende oplossing.

Het is technisch niet mogelijk tweemaal te betalen. U kunt het tanken met uw smartphone op elk moment vervangen door handmatige betaling bij de kassa.

Onmiddellijk na een succesvolle machtiging van uw tankbeurt, ontvangt u de transactiebon via e-mail. Bovendien kunt u in de app ook al uw brandstofbonnen bekijken en downloaden, klik gewoon

  1. op ‘Mijn kaarten’ en
  2. selecteer de kaart waarvan u de bonnen wilt bekijken,
  3. klik op ‘Alle Transacties’.

Alle transacties die zijn uitgevoerd met de DKV APP&GO functies worden nu weergegeven. Met één klik op de betreffende transactie kunt u ook alle verdere details bekijken en de originele bon als PDF openen.

Het versturen van de tankbon kan tot 5 minuten duren. Als u tegen die tijd nog steeds geen tankbonheeft ontvangen, controleer dan uw SPAM-map. U kunt ook alle bonnen in de app bekijken.

Opmerking: de tankbon is alleen voor uw informatie. De rekening krijgt u zoals gebruikelijk toegestuurd.

De kilometerstand kan elke keer dat u APP&GO gebruikt worden ingevoerd. Dit is echter optioneel en niet verplicht.

APP&GO transacties worden via collectieve verrekening afgerekend op precies dezelfde manier als u gewend bent van betalingen met de fysieke kaart.

Ja, flexibel gebruik van verschillende eindapparatuur is mogelijk. Meer nog: u heeft inzicht in alle tankprocessen vanaf elk eindapparaat.

Helaas is het technisch nog niet mogelijk om uzelf als chauffeur te definiëren.

Neem a.u.b. contact op met uw wagenparkbeheerder. DKV APP&GO kan alleen worden gebruikt door uw account te activeren en uw kaart toe te wijzen. Hier ziet u hoe dit werkt.

Kaarten worden binnen enkele seconden toegewezen of ingetrokken.

Nee, de intrekking van de toewijzingen betekent gewoon dat de kaart niet meer kan worden gebruikt. De bonnen blijven zichtbaar in de app.

Dat is geen probleem, u krijgt van ons een nieuwe kaart. U kunt deze eenvoudig weer aan uw DKV Mobility App koppelen.

Alle transacties en bonnen die met de oude kaart via de app zijn gedaan, kunt u nog steeds inzien in uw DKV Mobility App account.

Deze functie volgt de prepaid logica. Uw wagenparkbeheerder/dispatcher kan een bepaald budget aan uw kaarten toewijzen. Als dit budget is uitgegeven, kunt u deze functie gebruiken om uw wagenparkbeheerder/dispatcher te verzoeken uw budget te verhogen.

Als u een probleem heeft tijdens het tanken, kunt u altijd contact opnemen via het volgende telefoonnummer: 00800 365 24 365

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met uw DKV team.